måndag 21 juni 2010

Ett skafferi

Ett skafferi har jag länge drömt om. Har sett så många fina i olika bloggar så jag har en bild av hur jag vill att mitt perfekta skafferi ska se ut också. Där ska få plats med massa torrvaror, som just nu är inträngda i ett skåp, och dom ska vara lätta att hitta. Även micron ska få plats i skafferiet eftersom den är väldigt användbar men inte alls så snygg, inte vår iaf.

Nu har jag äntligen fått en liten början på mitt projekt. Jag har nämligen börjat skaffa hem material i form av träbalkar som ska vara stommen. Så en dörr som jag råkade hitta med lite hjälp av en snäll tant i en affär, hon visade mig nämligen ett förråd på vinden som inte var hennes. Men som tur var ville killen som ägde dörren sälja den till mig för en billig peng, vilket gjorde köpet ännu bättre :-)


Dörren är härligt gammal! Bara att skrapa bort gamla målfärgen och sedan tror jag faktiskt den får vara trären med lite spår av den gamla grå färgen.


Ett gammalt lås till en gammal dörr. Killen jag köpte dörren av hade ett lås som passade också. Perfekt med en sådan nyckel som enda handtag.


En gammal porslinstomme till en lampa. Måste ju ha ljus i skafferiet också. Måste nog be snällt av min pappa om hjälp med den biten samtidigt när han hjälper mig få till en dörrkarm.

Här sitter Matilda och Emil utanför vår förrådsdörr. Visst är det härligt med sommar!!

Välkomna till min blogg även alla som hittat hit genom reportaget i Avotakka. Där var nämligen ett reportage från vårt hem i detta nummer som är ute nu :-)

9 kommentarer:

Barn och Pyssel sa...

Hej

Vilken snygg dörr.
Ja hoppas att sommaren äntligen ska komma nu.
Värmen har varit som bort blåst nu i några veckor.
Kram

Ett hus i vitt sa...

Åhh dörren ser ljuuvlig ut!! Du är superhändig som bygger själv. Och har ditt reportage kommit nu, så kuul. Finns tidningen att få tag på något sätt? Annars får du ta med dig den o visa i aug :-). Kram, Anette

Pysselsyster sa...

Hej Lina!

Vilket mysigt projekt. Ett skafferi är drömmen!
Jag gör precis som du, letar upp alla härliga detaljer först. Längtar efter att få se det färdiga resultatet sen.

Kram

Hem och Lycka sa...

Kommer bli jättefint! Kan man se ditt reportage på nätet?

http://hemochlycka.blogspot.com/2010/06/ilo-by-lina.html

kram Mia

Hem och Lycka sa...

Ser jättefint ut! Testade faktiskt Googles översättning så jag fick ett hum om vad det stod.

Ja, om du har tid och lust får du gärna scanna in det till mig, vill gärna se!

kram Mia

Marita sa...

Vilken superfin dörr!! Den kommer att bli perfekt till ditt skafferi! Ja, nog är det härligt alltid med ett skafferi som rymmer det mesta! När vi byggde vårt hus för 4 år sedan stod "skafferi" som nummer 1 på "viktigt-att-prioritera-listan". Så blev det också! Vi har micron där inne, helt perfekt. Både grunda och djupa hyllor. Vill ha grunda hyllor till alla torrvaror då jag inte vill att de ska stå framför varandra, de ska vara lätt att finna. Djupa är så himla bra till stora kastruller och uppläggningsfat. Lycka till med ditt projekt, hoppas vi får vara med under resans gång!
kram, Marita

Maija sa...

Avotakassa olleen artikkelin innoittamana tulin ihastelemaan blogiasi. Ihana koti sinulla! Itseasiassa aika paljon samanoloinen kuin omamme samaisella Fagerkullan alueella.

Tuikku sa...

Vilket fint hus du har! Jag läste om dig i Avotakka och ville genast ta en titt på din blog. :)

Nalle sa...

Hei! Avotakan kautta minäkin löysin tänne.
t.Ulla