fredag 26 februari 2010

En bra planering är halva jobbet

Fortsätter att planera eller åtminstone drömma om hur jag vill göra ute i trädgården till våren/sommaren. Och när jag planerar något så tycker jag det är så mycket roligare om jag har lite trevliga böcker att bläddra i och någonstans att skriva ner mina planer. Inbillar mig att jag är effektivare då, fast det kanske egentligen bara handlar om att jag gillar fina saker och shopping ;-)


"Min egen trädgårdsbok" är perfekt för att hålla koll på vad man har i sin trädgård och inspireras av vackra bilder. Du kan hitta den hos Julias vita drömmar "Att planera och anlägga trädgård" ger svar på det jag behöver veta för att planera och göra en bra början på trädgården.

Tyvärr känns det långt tills jag får börja gräva och odla eftersom det för tillfället ser ut såhär i trädgården. Här är alltså min blomrabatt jag ska göra om :-)

9 kommentarer:

Marita sa...

Vilka fina böcker! Vad smart att samla alla ideér i en bok...det har inte jag tänkt på. Men nu får det bli ändring på det, får allt ta och ge mig ut till någon trevlig affär och köpa ett vackert block som jag kan samla alla mina tankar och ideér, både vad gäller trädgård och hem! Tack för tipset!!
Lite svårt att föreställa sig en rabatt där...men det ska bli kul att få se den växa fram.
kram, Marita

Pysselsyster sa...

Hej Lina!

Vad roligt att du har fått fart på bloggen, älskar att läsa här!
Visst är det inspirerande med trädgårdsböcker, gissar att du har en ganska stor trädgård. Det har inte jag men jag ska få ett litet växthus och förhoppningsvis nya trädgårsmöbler till våren så jag känner mig ocså lite glad och ivrig.

Kram

Pysselsyster sa...

Hejhopp!

Kul att du gillade mina kuddar, då behåller jag dem och syr nya överdrag om jag tröttnar.
Vår trädgård är verkligen yttepytte så det blir ett växthus mot garageväggen där det är soligt. Vi bygger det från grunden av trä kanske med vackert gammalt tegel. Jag gillar dessa, det blir nog något liknande http://www.swedengreenhouse.se/orangerierspecialvaxthus.html

Kramis

Julia sa...

Hej sötis!

Bra tips där ;)
Jag längtar också...vi har inte gjort så mycket alls åt trädgården men till sommaren är det dags.
Tänk om man bara hade ett lika fint planteringsbord som du har!

Hoppas vi hörs snart.

kram

Jenni - Snickarsbacken sa...

Hej på dig!

Hoppas allt är väl hos dig! Förstår du längtar efter våren, jag med:) Vilken underbar bok du hittat för planering av sommarens projekt!

Varm Kram Jenni

Pysselsyster sa...

Hej Lina!

Tack, du skriver alltid så uppmuntrande kommentarer. Jag blir så glad :-)
Vi har faktiskt också en del snö kvar men igår kunde jag inte hålla mig längre så jag spred ut och räfsade på de sista högarna så att de ska försvinna fortare i solskenet. Så planterade jag mängder av vita och blekgula penseér. Och vet du, de har faktiskt överlevt natten.

Kramis!

Hem och Lycka sa...

http://hemochlycka.blogspot.com/2010/04/ilo-by-lina.html

kram Mia

Himmelbit/Njut en smula sa...

Hej Lina!

Stort tack för ditt grattis!
Jag får ju skämmas... Jag har glömt att svara på din fråga i min blogg, om när bäbis ska komma. Det är nu på onsdag, den 5/5 enligt planen :-D. Så nu har jag nedräkning.. Melker kom ju en månad för tidigt så jag har aldrig varit så här gravid förut ;-) :-D.

Hoppas att allt är bra med dig och familjen!

Kramar

Stinas butik sa...

Tack!
Hälsar Stina