måndag 28 januari 2008

Oväntat besök

Idag har vi en härlig vinterdag här. Solen skiner och det är ca -7 grader C. Jag har lagt ut lite mat åt småfåglarna också, viktigt att inte glömma dem nu under vintern. Fågelmaten brukar ha en annan besökare också, fåglarna kanske inte är så glada över det, men han är så söt så han får vara :-)
Ni ser honom på bilderna här nedanför:


Vill passa på att tacka för alla snälla kommentarer om toaletten, jag blir så glad av att läsa dem :-)

torsdag 24 januari 2008

Nu är toaletten klar!

När vi flyttade in i vårt hus var vi båda överens om att vi måste göra något åt den lilla gästtoaletten. Mörkblått med guldstjärnor är inte vår smak (se föregående inlägg för bild). Jag började med att måla väggarna vita och det blev betydligt bättre redan, men efter att ha sett en bild i lantliv så beslöt jag mig för att sätta halvpanel på väggarna och måla golvet schackrutigt.
Såhär blev resultatet:










You make my day!

Tack snälla Njut en smula för den fina utmärkelsen! Jag blev så glad och du gjorde verkligen min dag!


Nu vill jag i min tur ge denna utmärkelse åt 10 bloggar som jag läser så gärna för de är inspirerande och jag blir glad av att läsa dem :-)

Beas barnslikheter
Fint hemma
Hem och lycka
Jordgubbar med mjölk
Julias vita drömmar
Nillas hem
Njut en smula
Villa hemmet
Vita villavillekulla
Vitt och brett

Så kan jag berätta att den lilla toaletten som jag fixat på läänge nu är klar! Jippie! Jag ska visa bilder på den ikväll, nu får ni nöja er med en hemsk före bild :-)

tisdag 22 januari 2008

Nytt i hallen

Skrev tidigare om att jag skulle försöka hitta en fin liten hylla att ha under spegeln i hallen. Och nu i helgen hittade jag en som jag tycker passar bra. Snart är hallen klart piffad, saknar bara några saker ännu :-)

måndag 21 januari 2008

Mera tips!

Tänkte jag skulle fortsätta tipsa er om något trevligt att shoppa på nätet. Idag visar jag vad en annan av mina nät-vänner gör. Det är M med bloggen Jordgubbar med mjölk som gör och säljer söta Änglapållar och Hjärtegryn.

Hjärtegrynen är mjuka lurviga hjärtan dekorerade med rosett en pärla och så ett band så man kan hänga upp dem. Jag har köpt ett grått hjärtegryn men de finns även i vitt och svart.




Änglapållarna är vita och svarta dalahästar med vingar av glaspärlor. Till julen kom det en Änglapålle som hade en röd rosett runt halsen och det senaste är en ljusblå eller ljusrosa änglapålle som passar bra till den nyfödde. Jag har en svart pålle.

Alla bilder lånade med lov av M från bloggen Jordgubbar med mjölk.

söndag 20 januari 2008

Tips!

Jag håller för tillfället på att måla golvet i vår lilla toalett. Det tar sin tid då det är rätt pilligt och så ska det torka mellan varven. Ni ska få se bilder, men vill att det är klart först.

Under tiden tänkte jag ge er lite tips på vad man kan hitta för trevliga saker här på nätet. Förutom mina favorit bloggar, som finns listade i högra kanten, som jag besöker flitigt så gillar jag att shoppa på nätet. Det är så kul att få ett paket på posten så det känns nästan som julafton, man glömmer nästan bort att man betalt för det ;-)

Jag vill tipsa er om min nät-vän Mias fina hantverk. Jag har t.ex. köpt några kort och några fint inpackade tvålar av henne och jag har varit jättenöjd. Ni hittar hennes saker på butik hem och lycka.

Här är lite exempel på vad hon säljer:





Alla bilder är lånade med lov från Butik hem och lycka.

lördag 12 januari 2008

Nytt i badrummet

Vårt badrum är i gott skick och vi är nöjda med hur det ser ut, förutom det hemska duschskåpet. Det bara står där och tar upp onödigt utrymme och samlar smuts. Nu fick vi till julklapp av min pappa och hans sambo rivning av duschskåpet och installation av ny dusch, ja hela paketet ingick, toppen!
Idag var min pappa här och fixade det. Visst blev det mycket bättre? Ni skulle ha sett all hemskt smuts som satt fast under skåpet och i kanterna, fy!

Såhär såg det ut innan:


Såhär ser det ut nu:

onsdag 9 januari 2008

Moccamaster

Äntligen har jag blivit en stolt ägare av en Moccamaster. Har länge velat ha en men då vi ändå haft en fungerande kaffebryggare så har jag försökt förtränga det. Nu fick ju jag en del pengar till min födelsedag och visst är det väl meningen att man ska köpa något man verkligen vill ha för pengarna man fått? Det tycker jag i alla fall. Sagt och gjort och nu har jag då alltså en fin Moccamaster som brygger otroligt gott kaffe! Mitt beslut stöddes av vår gamla kaffebryggare som började läcka :-)
Får jag bjuda på en kopp?




Mera av hallen

Jag fortsätter visa bilder från hallen även om den inte är helt klar än. Men jag känner att det kommer att ta tid innan jag har fått det precis som vi vill ha det. Och så får jag ju så många bra tips av er. Proppskåpet som ni ser ovanför korgarna ska få nya knoppar och så funderar jag på att skriva något på bänken, den ser lite tom ut nu.



Vi behöver bättre skoförvaring. Med 4 personer i familjen så blir det ju en massa skor och utrymmet för dessa är för litet. Får klura lite på det, tills vi kommit på den ultimata lösningen har vi det såhär.

söndag 6 januari 2008

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Nilla som har bloggen Nillas hem.

Reglerna är;

- Berätta sju sanningar om dig själv!
- Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
- Lämna ett meddelande till de du utmanat

Då börjar vi.

1. Morgontrött. Tycker alla vaknar för tidigt, samhället kunde sova minst en timme till :-)

2. Chokladälskare. Finns det något bättre än choklad? Inte enligt mig.

3. Gör helst det mesta själv så jag har kontroll över läget. Inte alltid så bra.

4. Gillar att baka och laga mat om jag har tid till det. Inte kul om det är stressigt.

5. Är väldigt höjdrädd. Men har flugit segelflyg (eller åkt med iaf, det var inte jag som styrde).

6. Jag renoverar och fixar gärna här hemma. Köpa gamla möbler och så måla om vid behov är ett nytt intresse.

7. Gillar dokusåpor på tv :-)

Det var några sanningar om mig, nu utmanar jag i min tur:
villahemmet.blogspot.com, www.morsefarm.blogspot.com, nublusblogg.blogspot.com, finthemma.blogspot.com, mintryggavra.blogspot.com, linneagarden.blogspot.com, mittlusthus.blogspot.com

30 år

Igår hade jag födelsedag, min 30'e. Jag hade en väldigt trevlig dag med lite släktkaffe på dagen och så tjejmiddag på restaurang på kvällen. Tänk att alla kom bara för att fira mig :-) Ni är guld värda, allihop!

Så fick jag presenter också. En hel del pengar som jag ska köpa något trevligt för och så lite smycken från SNÖ of Sweden och Ulla Huttunen, en keramiskt litet fat från keramiker Sarita Koivukoski, ekologisk hjortronlikör, en skylt i gammal stil och en glas "boll" som kan hängas och användas som lykta t.ex.
TACK för alla presenter, kort och gratulationer!




fredag 4 januari 2008

Hallen uppdatering

Tack så mycket för era kommentarer om hallen. Så gott som alla tyckte att jag skulle måla krokbrädan vit, så då gjorde ju jag såklart det. Och visst gillar jag den bättre nu :-)
Den lilla svarta korgen som jag har köpt hos nublu.se fick byta plats. Vi lägger våra nyckelknippor och mobiler dit när vi kommer hem och det var två små sötnosar som tyckte det var väldigt spännande lesaker på lagom höjd, nu är de alltså utom räckhåll.

tisdag 1 januari 2008

Hallen på gång

Lovade ju visa bilder på vår hall som vi har målat om nu under helgen. Den är inte färdig än, dels så saknas en hel del piffning och dels så fortsätter den rosa färgen upp i trappen och det ska också målas om. Men det finns inte alltid tid att måla, även om man har två små hjälpredor som gärna skulle hjälpa till mer än de får :-)


Jag glömde att ta en "före" bild, men tog en under pågående målning.



Matilda vill gärna hjälpa till.



Såhär ser det ut nu för tillfället. Men som sagt så är det inte klart än och jag vet inte om vi ska måla brädan med krokarna vit eller inte t.ex. Så funderar vi på att lägga en liten hylla under spegeln, men vi får se om det passar eller inte.