måndag 8 september 2008

Lite mer höst

Jag gillar egentligen inte hösten, den känns regning och grå. Men visst finns det mycket vackert att titta på också; röda rönnbär och nypon, gula och röda löv och alla frukter som mognat.

Här är lite bilder från vår trädgård. Vi har ett gammalt stort äppelträd, det är väldigt vackert men har inte så mycket äpplen. Vi har hängt upp en liten fågelholk som min pappa gjort i trädet också, där bodde en svartvitflugsnappare-familj i somras. Hoppas de kommer tillbaka nästa år :-)
12 kommentarer:

Nilla sa...

Tycker alla årstider har sin charm, hösten gillar jag med, tjocka stickade tröjor, ljus, eld i brasan, varm chocklad, doften. Men den kan ju vara lite kortare? :)

Härliga bilder du tagit!

Kram Nilla

Villa Nordåker sa...

Vårt äppelträd har inte heller så mycket frukt, maken beskar det för några år sedan, det har inte varit sig likt sen dess!
Jag måste ha varit din 15000e besökare!

Kram
Malin

Hem och Lycka sa...

Mysigt med eget äppelträd! Även om det inte ger så mycket frukt så är det ju vackert när det blommar också. En gunga, fågelholk, en lykta, ja, det går ju att nyttja det på andra sätt också. kram!

MARIE sa...

Det är trist att hösten är så lång, annars är det ju väldigt mysigt att tända ljus och mysa framföt tv:n.
Gott att göra äppelpaj på äpplena oxå :)

Knyttis sa...

Vilket underbart gammalt äppelträd ni har! Ett sånt/såna skulle jag betala mycket för i vår ofärdiga trädgård...gräsmatta har vi men thats it... ;-)
Stor kram Jenni

Lotta sa...

Hej vännen!
Underbara trädgårdsbilder! Jag äääälskar hösten! Älskar när det blir ruggigt och lite kallt. Gillar dock inte när det regnar och blåser för mycket. Lagom är bäst!

Kram
Lotta

Mys o Mirakel sa...

Härligt med gamla äppleträd! Det mysiga med hösten är att man får tända ljus, dricka te och läsa jättemycket bra böcker! Ha det gott! :-)

Himmelbit sa...

Jättefina bilder! Jag äääälskar hösten! Inspirationen kommer och bara hoppar på mig och jag går och fånler åt allt vackert ute i naturen. Älskar att tända ljus och bylsa på mig mysiga tröjor osv osv. :-D.

Hoppas att allt är bra med dig!!
Kramar

Lantliga drömmar sa...

Här har jag missat mycket!

Vitrinskåpet du målat blev jättefint, och den underbara lyktan du köpt... Vill haaa! :-)

Härligt med gamla äppelträd, de, och alla andra gamla träd, har en charm som nya små plantor omöjligt kan ge! Dessutom är ju äpplen något helt annat än på de små träden! :-)

Ha det gott!
Kram!

Villa Hemmet sa...

Jag älskar gamla träd. Vi har ett par stycken här hemma, fulla med frukt. Ettåringen älskar att äta/kasta/kladda med allt som faller ner.....

kram

Morse farm sa...

Hej Lina!

Tack!
Vi hade jätte kul på partajet!

Så fina bilder från er trädgård.
Jag är inte redo för höst ännu men hösten här är ju sagolikt vacker med alla underbara färgskiftningar så det längtar jag efter.
Kanske blir det en varm höst här också som förra året. I så fall klagar jag inte.

Ha det gott och mys mycket.
Kram Bodil.

Morse farm sa...

Hejsan!

Ha, ha, så din Matilda vill inte samma saker som sin mamma, fniss.
Min Matilda är också en bestämd liten dam och just nu när hon inte får som hon vill så ligger hon på golvet och skriker, puh!

Ha en trevlig helg!

Kram Bodil.