tisdag 30 juni 2009

Underbara sommar!

Jag njuter av detta underbara väder. Riktig sommar och jag har semester! Och ikväll kommer min man hem och stannar en hel månad då han också har semester, kan inte bli bättre!

För ett bra tag sedan tipsade Pysselsyster med bloggen Vaniljdröm om en vacker tvättställning. Hon hade sett den i en tidning och där fanns beskrivning på hur man kunde bygga den också. Hon var snäll och skickade beskrivningen till mig och nu långt senare har jag äntligen fått den gjord. Höll mig inte helt till beskrivningen då jag valde att använda material jag hittade bakom vår vedbod.



Snickarglädjen var inte det allra roligaste att såga till. Men glädjen kommer nu när det är klart, en glädje att titta på det.

Lite lustigt var det då jag första gången hängde tvätten ut, några timmar senare börjar det regna :-D
Ha det så skönt och njut av sommarvärmen!

onsdag 24 juni 2009

Trevligt besök!

Idag har varit en lång men väldigt spännande och trevlig dag. Har haft besök av en stylist, Eveliina, och en fotograf, Satu. De har gjort ett reportage om vårt hem till tidningen Avotakka. Ska bli så märkligt att se bilder från vårt hem i en tidning, men jättekul! De var så proffsiga och trevliga också så det gjorde det ännu roligare! Kiitos teille mukavasta päivästä!


Barnen fick också vara med. De tyckte det var jättekul med några stora rabarberblad.



torsdag 18 juni 2009

Ute på vår gård

Tack snälla ni för alla kommentarer, blir så glad av att läsa dom! Och tusen tack för alla gratulationer, visst kommer jag att säga till när reportaget kommer i tidningen.

Tänkte visa lite mer av mitt nya planteringsbord idag. Bordet står vid vår uteplats, så jag har tänkt använda det lite som utekök också, eller avställningsbord iaf.





Vårt trädgårdsland är också bredvid planteringsbordet, så det är bara att lägga nyupptagna lökarna eller rädisorna på det. Det känns så härligt somrigt! Ogräset som tittar upp mellan tegelstenarna ska såklart bort, om inte förr så dör det väl när vintern kommer :-D

Hoppas vi får bra väder i helgen så man kan sitta ute och grilla lite.
Men oberoende av väder så vill jag önska er en
Glad midsommar!

onsdag 17 juni 2009

Sovrummets nya och gamla

I sovrummet har jag en möbel som betyder mycket för mig. Har nyss fått den och målat den. Det är spegelbord som varit min mormors. Har alltid beundrat det, enda sedan jag var liten. Tycker det är så vackert, och tänker mig mormor och min mamma som ung sitta vid det. Stolen ska bytas ut till en vit, men denna får gå så länge. Den vackra dynan på stolen kommer från Ett hus i vitt.



Köpte en orkidé att ha på det så den får representera det nya.


Idag har varit en väldigt spännande dag. Och det är på tiden att ni också får veta vad som är på gång. Det är så att det ska göras ett reportage om vårt hus i en inredningstidning! Känns väldigt kul och samtidigt nervöst. Idag har kvinnan som ska skriva reportaget varit här och pratat med mig och tittat runt, nästa vecka är det dags för fotografering. Det kommer att komma i tidningen Avotakka nästa vår/försommar.

söndag 14 juni 2009

Nytt och gammalt i hallen

Fortsätter med samma tema. Har lite nytt och lite gammalt som är nytt för mig i hallen också, även i sovrummet men det kommer i nästa inlägg.

Ett litet myrtenträd får pryda vår trappa till vinden. Och ni som känner mig vet min svaghet för vackra krukor, så denna underbara betongkruka fick följa med hem också. Tack S för shoppingsällskapet!




En gammal mjölk-kanna får agera som paraplyställ. Än så länge är det bara Matildas röda mumin-paraply där, men jag ska lägga dit mina också bara jag hämtat dom från bilen. Mjölk-kannan kommer också från min mormor. Så när jag var liten användes den påriktigt ännu, nu har den alltså fått gå i pension och bli paraplyställ :-)

onsdag 10 juni 2009

Nytt och gammalt i köket

Har lite nytt och lite gammalt, men nytt för mig, i köket. Har fått så fina saker av min mamma, saker som varit min mormors. Känns extra kul när föremålen har en historia man känner till. De är så fina också tycker jag, det är alltså skålen som står på spisen och det lilla emalj durkslaget och den söta upp hängda emalj skålen som varit mormors. Så har jag hängt köksredskapen från Julias vita drömmar där bredvid, väldigt vackra de också. Visst är det ett plus att saker är användbara och vackra samtidigt :-)