onsdag 26 mars 2008

Tjuvtitt på köket

Jag håller på och möblerar om lite i köket. Jag är inte riktigt färdig med det än, men ni ska få en liten tjuvtitt.

Jag har ställt in en byrå där kylskåpet stod förut. Ville få bort lite grejer från arbetsbänken så moccamastern fick flytta.


Ni får se mer sen när det är klart. Så har jag ju lovat bild på den vita hyllan också, men det får vänta lite till.

Var är våren?

Idag har vi snöstorm i södra Finland. Grått, kallt och blåsigt! Jag längtar efter värme och blommor. Våren, var är du?



torsdag 20 mars 2008

Glad Påsk!


För ett tag sedan var jag med i en tävling i bloggen Fläckvis fint. Jag hade turen på min sida och vann två fina bonader och två påskkort som Helena har gjort själv. De är så fina så jag behåller dem själv och de får vara uppe som påskprydnad. Bonaderna får ni se när jag fått upp dem på rätt plats.

Vill också passa på att önska er alla som läser min blogg en
GLAD PÅSK!




Tävla om presentkort på 5000kr!

Gå in i bloggen Magdalenas hem och tävla om presentkort till affären Hans Mikaels i Stockholm.


tisdag 18 mars 2008

Nytt i köket

Idag skruvade jag upp en ny hylla i köket. Fick hyllan av snälla Mia, mamma till Ainu som var med i ett tidigare inlägg. Ni får inte se hyllan än, men däremot ska jag visa mina kryddburkar. Har bara två än så länge, men försöker samla ihop fler. Det är Arabia-burkar och de står på min nya hylla.



måndag 17 mars 2008

Påskpynt

Till påsk brukar jag inte pynta så mycket, men lite påskris tycker jag är fint. Fick idén att hänga upp det i taket från bloggen Det ljuva livet. Barnen har varit med och pyntat, eller iaf killat varandra med fjädrarna. Vi har också sått lite påskgräs med kycklingar i, men sen blir det nog inte så mycket mer påskpynt.






fredag 14 mars 2008

Plantorna växer

Dags för ett nytt inlägg. Har börjat jobba nu så tiden räcker inte riktigt till. Har inte så mycket på gång här hemma och då blir det inte något att blogga om. Vill iaf tacka för alla snälla och gulliga kommentarer, blir så glad av att läsa dem.

Nu tänkte jag visa er hur mina plantor mår. Jag sådde tomatplantor för ett tag sedan, även pelargoner. Ni kan se det förra inlägget här.
Nu har de vuxit och jag tycker det är jättekul. De kanske är lite skrangliga, men de är min egen sådd :-)
Nu ser de ut såhär:





tisdag 4 mars 2008

Paljon onnea Ainu 5v.

Jag och min make är faddrar åt lilla Ainu som idag fyller 5 år. Hon hade kalas i helgen och som gåva fick hon ett lapptäcke som jag har sytt åt henne. En del av lapparna är från hennes mammas och pappas gamla kläder och resten från gamla lakan. Bara undersidan och innuti som är nytt. Kalaset var lyckat och Ainu verkade gilla täcket och då är jag nöjd.