tisdag 26 februari 2008

Köket

Nu har vi piffat till köket lite. Arbetsbänken som förut var gulfärgad marmorimitation har bytts till svart stenimitation. Väggarna som förut var gröna har målats till en ljusbeige färg. I framtiden ska hela köket bytas, men nu är vi nöjda ett tag iaf. Det som ska göras inom den närmaste tiden är att vitrinskåpet ska målas vitt och den lilla gröna hyllan vid vedspisen ska målas. Köksbordet och stolarna ska också slipas och behandlas på något sätt.



Den lilla hyllan uppe i högra hörnet är samma gröna färg som köket var innan. Färgen syns även i ett tidigare inlägg om kökslamporna.


tisdag 19 februari 2008

Ute i god tid

Förra sommaren var vår första sommar här i huset. Vi hade planer på att odla lite egna grönsaker redan då, men plötsligt var det höst och inga grönsaker var ens sådda.

I år gör vi ett nytt försök och nu är jag ute i god tid. En del av de grönsaker vi vill ha ska förodlas inne och vissa redan i februari-mars. Så även om det är -5 grader C ute och snö på marken så sådde jag och Matilda lite tomater igår. Nu håller vi tummarna att vi har tillräckligt varmt inne så de växer och frodas så det blir goda tomater att skörda på sensommaren.



lördag 16 februari 2008

Nublu.se

Visst börjar man längta efter våren nu. Och förutom alla blommor som kommer på våren kommer det ju även vårnyheter till affärerna :-)
En av mina absoluta favoritaffärer på nätet är Nublu. Har handlat en del därifrån och har alltid varit riktigt nöjd.

Här är lite bilder på vårnyheterna i affären.








Alla bilder är från nublu.se och lånade med lov.

torsdag 14 februari 2008

Alla hjärtans dag

Vill önska er alla en trevlig alla hjärtans dag.

Titta vad min söta man gav mig, en ask med tryffel och så fick jag ett par örhängen också.

onsdag 13 februari 2008

En ny korg

Korgar är något man inte kan ha för mycket av. Innan jul köpte jag en korg att ha ved i vid kakelugnen, fick ju köpa den även om den hörde till butikens rekvisita. Nu hade butiksägaren hittat liknande korgar och tänkt på mig. Såklart blev jag förtjust i korgarna och köpte en. Den ska jag ha som tidningskorg, mina inredningstidningar ska förvaras där.



måndag 11 februari 2008

Tulpaner

Det är så trevligt att få kommentarer om inläggen, tack så mycket! Blir så glad av att läsa dem :-)
En av kommentarerna angående det nya soffbordet var att det nog skulle passa fint med lite tulpaner på bordet. Det håller jag med om och då fick jag ju en anledning att köpa tulpaner åt mig själv. Tack Ninna :-) Den ljusrosa duken kommer från Pentik.

söndag 10 februari 2008

Nytt soffbord

Vi har tidigare haft ett gammalt soffbord som egentligen var riktigt fint, men tyvärr var det så slitet och det gick inte att fixa till det på ett lätt sätt. Nu har vi köpt ett nytt bord från IKEA. Efter att ha valt mellan några som vi gillade så beslöt vi oss för bordet Markör.


Då det inte fanns att köpa som vitt fick jag måla det och här ser ni hur det blev.




onsdag 6 februari 2008

Lite detaljer från köket

Tänkte visa lite mer bilder från köket. Lite hängande korgar till frukt, ljus och lök. Som ni kanske kan räkna ut från bilderna så hänger korgarna ovanpå varandra.





Och så lite nytt till köksfönstret; två vita St Paulia.

söndag 3 februari 2008

Kökslampor

Som jag tidigare nämnt så var vårt hus väldigt färggrannt när vi flyttade in. Vi har målat en del av rummen men köket har vi ännu inte gjort något åt. Det är gröna väggar i köket men köksluckorna är vita så det känns faktiskt inte så farligt som det låter. Jag skulle vilja ha halvpanel med någon fin ljus tapet ovanför, men det får vänta lite.
Tänkte iaf visa en bild från köket åt er. Vi har rätt nya kökslampor köpta från Nublu, det är House Doctors lampor i fatiigmanssilver. I bakgrunden är ett av min höst-projekt, skåpet var rött från början och jag har nu målat det vitt. Letar efter nya passande beslag så det är inte riktigt färdigt än. Bilden är tagen när julpyntet var kvar, därav kransen :-)